Broers en zussen van kinderen met een chronische ziekte, beperking of een psychisch probleem, hebben soms het gevoel dat ze er alleen voor staan, dat niemand hun ervaringen deelt. Ben jij zo'n broer(tje) of zus(je), dan ben jij een brus. Het woord brus komt van de woorden broer en zus. Als brus maak je deel uit van een gezin, waarbij het er thuis net even wat anders aan toe gaat. Dit kan zijn, omdat je broer of zus meer aandacht en zorg nodig heeft dan jij. De dingen kunnen bij jou thuis net even wat anders gaan dan bij een vriend of vriendin. Dat kan best meevallen, maar soms ook niet!
Waarover gaat deTijdens een BrusjesBijeenkomst leer je veel over één van de beperkingen, bijvoorbeeld AD(H)D of autisme. Zo kom je erachter waarom je broer of zus net wat anders is en doet als jij. Je wisselt ervaringen uit met andere brusjes, je kan praten over je frustratie, het plezier dat je met elkaar hebt, je boosheid en verdriet. Iedere BrusjesBijeenkomst heeft een bepaald thema zoals,
Je gaat andere kinderen ontmoeten, die ook een broer(tje) of zus(je) hebben met bijzonder gedrag. Tijdens deze bijeenkomsten worden ervaringen uitgewisseld, is er ruimte voor herkenning en wordt er aandacht geschonken aan specifieke vragen.