De Faalangst training is geschikt voor kinderen, jongeren en volwassenen die erover inzitten of ze het wel goed doen in sociale omstandigheden of bij het leveren van prestaties, bijvoorbeeld bij: toetsen, spreekbeurten, sporten, toneel, buitenspelen, het geven van een presentatie en afwijzing. Faalangst komt veel voor. Een op de tien leerlingen van basisscholen in Nederland heeft last van faalangstige gevoelens.
DoelDe belangrijkste oorzaak van faalangst zijn gedachten die spanning, angst en stress opbouwen. Niet-helpende gedachten als: ik haal het niet, ik kan het niet, ik moet het goed doen, ik mag geen fouten maken, ze vinden mij niet aardig. Tijdens de training leren de deelnemers deze niet-helpende gedachten te veranderen in helpende gedachten en oefenen met hun gevoel waardoor ze dit de baas worden.
De training heeft drie opeenvolgende aandachtsgebieden:
Hiermee leren deelnemers weer functioneren zoals ze willen, omdat ze hun belemmeringen overwinnen. Zij leren anders omgaan met de omstandigheden die faalangst oproepen en zien in dat fouten maken helemaal niet zo fout is. Daarnaast ontwikkelen zij sociale en weerbare vaardigheden.
De Faalangst training is als volgt opgebouwd:
Er wordt gewerkt in kleine groepen van maximaal 6 kinderen uit dezelfde leeftijdscategorie. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een individuele & duo training. Lees hier meer over de mogelijkheden.