Relaties binnen een gezin kunnen soms in de "knoop" raken en hierdoor kunnen er moeilijkheden gaan ontstaan in de opvoeding. Er lijken minder positieve momenten te zijn en deze gevoelens kunnen ervoor zorgen, dat ouder(s) even niet goed weten hoe nu verder.
Er kan ook sprake zijn van gedragsproblemen, nog niet genoeg kennis van een diagnose, zoals bijvoorbeeld autisme of AD(H)D, problemen in de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind of de jongere, of door andere factoren die in het gezin een rol spelen. In deze situaties kan gezinsbegeleiding een passende vorm van ondersteuning zijn.
DoelDoel van deze begeleiding, is het verbeteren van het gezinsklimaat en de onderlinge relaties, zodat het gezin op eigen kracht weer verder kan. De begeleiding wordt zowel bij het gezin thuis gegeven als in Praktijk Samen. Uitgangspunt voor de begeleiding is de vraag van de ouders én van het kind/de jongere. Deze vraag, en daarnaast de mogelijkheden binnen het gezin, bepalen de vorm en intensiteit van de begeleiding.
Wilt u meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op met Praktijk Samen.